Suplimente alimentare pentru diabet

Diabetul este una dintre principalele boli ale secolului in care traim. Ca si cauze principale se numara obezitatea, dieta necorespunzatoare, deficienta de vitamina D, metabolismul, ficatul., starea emotionala. Din pacate, din ce in ce mai multi copii ajung sa dezvolte aceasta boala, in principal datorita alimentatiei si stilului de viata monden – pe plan mondial aproximativ 20 %.

 Datorita acestei afectiuni metabolice, exista un risc ridicat si de boli cardiovasculare sau chiar infarct - de aceea se recomanda consumul de substante cu actiune asupra aparatului cardiovascular – aici enumeram cateva plante pentru boala cardiovascularaca si remedii precum paducelul, coenzima Q10, talpa gastii, resveratrol, roinita, valeriana, magneziu, L-arginina.

Alte efecte nedorite sunt disfunctii ale rinichilor, boala Alzheimer, diminuarea sau pierderea acuitatii vizuale, depresie, izolare. Un alt aspect foarte important in legatura cu diabetul este faptul ca, statistic vorbind, 70 % din populatie se afla intr-o stare de prediabet si si mai ales ca aceste persoane nu stiu acest lucru. Prediabetul presupune valori anormale ale glicemiei, fie sub sau peste limita normala, dar nu suficient de mari sau mici pentru a se pune diagnosticul de diabet. Inca in aceasta faza se poate interveni cu modificari ale stilului de viata – mai multa miscare, mancare mai sanatoasa si evitarea alimentelor bogate in glucide, stabilitate emotionala plus consumul de suplimente alimentare pentru diabet care vor reusi sa tina sub control aceasta tendinta si sa amane sau chiar sa elimine un debul al diabetului.

Ca recomandare avem in primul rand control medical periodic cu testarea glicemiei pe dimineata pe stomacul gol, timp de mai multe zile. Pentru cazurile de prediabet sunt o serie de suplimente alimentare speciale pentru a preveni evolutiasau declansarea bolii, printre care mentionam: Gymnema sylvestre, momordica sau castravetele amar, afinele, dud, troscot, scortisoara, mesteacan, teci de fasole, fie sub forma de capsule, ceai sau tinctura. Chiar si in cazurile in care diabetul este deja instalat, cu sau fara administrarea de insulina, suplimentele alimentare pentru diabet pe baza de plante naturale pot contracara unele din efectele secundare nedorite si sa imbunatateasca astfel calitatea vietii pentru persoanele afectate.

Va recomandam cu drag alternativa naturala in aceste cazuri. Pentru mai multe informatii apelati si la serviciul de consultanta gratuita oferit de echipa ViaNatura.

Multa sanatate
ViaNatura


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published